Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy po włosku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 szt
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez 2 łyżki
keczup 1 łyżka
chilli 0,5 łyżeczki
czosnek 1 ząbek
sos sojowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy po włosku

Kotlety schabowe rozbijamy, solimy, posypujemy pieprzem i odstawiamy na pół godziny. Z podanych składników: majonezu, keczupu,, przeciśniętego prze praskę czosnku oraz chilli i sosu sojowego przygotowujemy sos, dokładnie mieszając składniki. Kotlety smażymy na oleju po 4 minuty z każdej strony.Można podać z pieczonymi ziemniakami. Sosem polewamy kotlety już na talerzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 14.12.2013 18:10
fajny pomysł
kate.500 06.06.2013 08:14
ciekawa odmiana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak