Schabowy pieczarkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    4 plastry
  • pieczarki

    30 dag
  • masło

    2 łyżki
  • cebula

    1 szt
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • jajko

    1 szt
  • mąka

    3 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • sól

  • pieprz

  • olej do smażenia

  • ser żółty

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso tłuczemy na kotlety- opruszamy solą i pieprzem- panierujemy w mące, jajku i bułce tartej- smażymy na złoty kolor z obu stron- wykładamy na reczniki kuchenne.
Pieczarki i cebulę kroimy- smażymy na maśle- przyprawiamy Kucharkiem.
Nakładamy porcje pieczarek na kotlety- posypujemy serem i zapiekamy w piekarniku aż ser się rozpuści.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (25)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 15.08.2013 16:21
bardzo fajny
Bożena13 26.07.2012 21:04
pasuje mi takie połączenie;)) super;))
dorotka0000025 17.06.2012 14:10
ciekawy przepis
Elżbieta17 08.06.2012 16:20
pięknie się prezentuje:)
BeataJ 04.05.2012 00:30
ciekawe
ewka1978 25.04.2012 18:22
Zachęcający przepis
bgs1984 23.04.2012 20:10
mniam
Renata22 19.04.2012 17:43
rewelacja, aż robię się głodna
Justyna Jussstiii 23.03.2012 09:10
super
Wacław 10.01.2012 09:18
pycha,mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat