Schabowy pachnący cebulką.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    4 plastry
  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • sól

  • cebula

    1 mała
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety rozbić, jajo rozmącić z solą i pieprzem. Kotlety moczymy w jajku i bułce (można też posmarować przed panierowaniem musztardą) i smażymy na rumiano. Kotlety zaraz po zdjęciu z patelni układamy w naczyniu (tak żeby można było je przykryć) przesypując pokrojoną w piórka cebulką, Nakrywamy ( u mnie jest to salaterka nakryta talerzem) zostawiamy chociaż na chwilkę, żeby kotlety \"naszły\" zapachem cebulki. Podajemy z ziemniakami i surówką np. z kiszonej kapusty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
[email protected] 05.04.2012 14:15
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat