Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy nadziewany kurkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 400 gram
jajko 1 sztuka
kurki 250 gram
oliwa 3 łyżki
cebula biała 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy nadziewany kurkami

Kroki postępowania

1
Schab pokroić na paski. Rozbić dość cienko. Następnie posolić i posypać pieprzem z 2 stron.
Krok 1 - Schabowy nadziewany kurkami foto
2
Kurki oczyścić. Umyć , zalać ciepłą wodą. Gotować do miękkości przez ok. 10 minut. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Podsmażyć na oliwie. Dodać kurki. Wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 - Schabowy nadziewany kurkami foto
3
Farsz z kurek nakładać na połowę rozbitego mięsa.
Krok 3 - Schabowy nadziewany kurkami foto
4
Mięso składać na pół, zakrywając farsz.
Krok 4 - Schabowy nadziewany kurkami foto
5
Kotlety obtaczać w rozbitym jajku i bułce tartej.
Krok 5 - Schabowy nadziewany kurkami foto
6
Smażyć z 2 stron na złoty kolor. Podawać z ziemniakami lub ryżem oraz dowolnymi warzywami np.; ze słoika lub sałatką.
Krok 6 - Schabowy nadziewany kurkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 23.09.2014 11:18
pyszne jedzonko
molanka 22.09.2014 18:06
musi być pyszny
w mojej kuchni 22.09.2014 15:30
jakie schabikowe pyszności
Mira85 22.09.2014 15:03
Zapomniałam napisać że kurki po ugotowaniu należy pokroić w kostkę. Przepraszam za pomyłkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak