Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe zapiekane z pieczarkami i serem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 400 g
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
pieczarki 250 g
cebula 1 szt
ser żółty 100 g
oliwa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe zapiekane z pieczarkami i serem

Kroki postępowania

1
Schab kroimy na porcje, rozbijamy cienko tłuczkiem i oprószamy solą. Mięso maczamy w rozkłóconym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy z dwóch stron na rumiano na oliwie.
Krok 1 - Schabowe zapiekane z pieczarkami i serem foto
2
Pieczarki oraz cebulę kroimy w drobną kostkę. Smażymy około 10 minut na oliwie. Oprószamy solą oraz pieprzem.
Krok 2 - Schabowe zapiekane z pieczarkami i serem foto
3
Na usmażone kotlety nakładamy porcję pieczarek.
Krok 3 - Schabowe zapiekane z pieczarkami i serem foto
4
Wierzch posypujemy startym żółtym serem. Schabowe układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy 10 minut w temperaturze 190 stopni.
Krok 4 - Schabowe zapiekane z pieczarkami i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 22.01.2015 20:06
ale pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak