Schabowe zapiekane z pieczarkami i serem

Schabowe zapiekane z pieczarkami i serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    400 g
  • jajko

    1 szt
  • bułka tarta

  • pieczarki

    250 g
  • cebula

    1 szt
  • ser żółty

    100 g
  • oliwa

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Schabowe zapiekane z pieczarkami i serem foto
Schab kroimy na porcje, rozbijamy cienko tłuczkiem i oprószamy solą. Mięso maczamy w rozkłóconym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy z dwóch stron na rumiano na oliwie.
Krok 2 - Schabowe zapiekane z pieczarkami i serem foto
Pieczarki oraz cebulę kroimy w drobną kostkę. Smażymy około 10 minut na oliwie. Oprószamy solą oraz pieprzem.
Krok 3 - Schabowe zapiekane z pieczarkami i serem foto
Na usmażone kotlety nakładamy porcję pieczarek.
Krok 4 - Schabowe zapiekane z pieczarkami i serem foto
Wierzch posypujemy startym żółtym serem. Schabowe układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy 10 minut w temperaturze 190 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Cranberry

22.01.2015 20:06
ale pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat