Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe zapiekane z kapustą kiszoną i pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

500 g kapusty kiszonej
500 g pieczarek
3 duże cebule
1 mały por
1/3 kostki masła
3 łyżki oliwy
500 g schabu
tymianek Prymat 1 łyżeczka
Oregano 1 łyżeczka
słodka papryka Prymat 1 łyżeczka
kminek Prymat 1 łyżeczka
czarny pieprz mielony Prymat 1/2 łyżeczki
kolendra Prymat do smaku 1/2łyżeczki
sól do smaku

Porada

Jeżeli kapusta kiszona będzie za kwaśna, należy ją jeden raz przepłukać.

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe zapiekane z kapustą kiszoną i pieczarkami

Na dno naczynia dałam 1/2 kapusty kiszonej
Następnie podsmażyłam krążki cebuli i pora na oliwce. Oczywiście podczas smażenia doprawiłam.
Na kapustę kiszoną dałam cebulkę- połowę ilości
Na cebulkę wyłożyłam surowe i pokrojone pieczarki 1/2 z ilości
Na pieczarki bardzo cienko pokrojony schab. Mięso posypałam przyprawami i polałam oliwką
Na wierzch wyłożyłam pozostałą część cebulki i pora.
Na to dałam pozostałe pieczarki
Na wierzch wyłożyłam resztę kapusty a na nią umieścił pokrojone masło.
Zapiekłam w 200* przez 30 minut pod przykryciem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 13.01.2017 23:43
Ciekawa odmiana
Bernadeta1 09.01.2017 16:06
smaczny obiadek
Laila2786 09.01.2017 12:51
Mięsko pysznie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak