Schabowe z szynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    60 dag
  • szynka wędzona

    30 dag
  • szałwia

  • olej do smażenia

  • pieprz

  • sól

  • bulion

    1 kostka
  • wino białe wytrawne

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab pokroić na sześć kotletów i lekko rozbić. Oprószyć mięso solą i pieprzem i pokruszonymi listkami szałwii. Każdy kotlet zawinąć w plaster szynki. Związać nitką lub spiąć wykałaczką. Oprószyć lekko mąką i zrumienić na oleju ze wszystkich stron. Przełożyć do garnka, polać winem oraz bulionem z kostki i dusić parę minut. Podawać z ziemniakami polanymi sosem z duszenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ronald88 11.10.2011 15:22
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat