Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schabowe z serem

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 plastry
jajko
sól 1/2 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat kilkanaście łyżek
olej roślinny
ser

Przepis i sposób przygotowania na: schabowe z serem

Umyte mięso układamy na desce do krojenia i rozbijamy tłuczkiem. Powinno być rozbite dość cienko, ale nie powinny w nim podczas tłuczenia powstać dziury. Najlepiej tłuc mięso w foliowym woreczku śniadaniowym, wtedy nie będzie pryskać. Jajko rozkłócamy w miseczce z przyprawami. Bułkę tartą wsypujemy na talerz. Maczamy mięso w jajku, następnie obtaczamy dokładnie w bułce tartej. Mięso przecinamy na pół, ale nie do samego końca, tylko odrobinę. Wkładamy tam ser. Smażymy na sporym ogniu na patelni teflonowej na kilku łyżkach rozgrzanego oleju. Po każdej partii smażenia wylewamy z patelni olej ze spalonymi resztkami bułki tartej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 12.04.2012 19:14
Jak dla mnie, super!
melonik 25.02.2012 14:49
pycha
agata1722
agata1722 24.06.2011 16:35
pyszne i zarazem kaloryczne
agata1722
agata1722 24.06.2011 16:35
pyszne i zarazem kaloryczne
agata1722
agata1722 24.06.2011 16:35
pyszne i zarazem kaloryczne
agata1722
agata1722 24.06.2011 16:35
pyszne i zarazem kaloryczne
agata1722
agata1722 24.06.2011 16:35
pyszne i zarazem kaloryczne
pawel6 28.03.2011 09:26
coś w sam raz dla mnie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak