Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe z nadzieniem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 6 plastrów
ser żółty 6 plastrów
pieczarki 4 sztuki
cebula biała 1 sztuka
jajko 4 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 łyżek
mąka 10 łyżek
sól, pieprz do smaku
przyprawa kucharek 6 łyżek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe z nadzieniem

Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem z obu stron. Z 5 łyżek oleju i przyprawy przygotowujemy marynatę i nacieramy nią plastry schabu. odstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Pieczarki kroimy w kostkę, cebulę w piórka i podduszamy na oleju. Po godzinie plastry mięsa obtaczamy w mące a następnie w rozmąconym jajku. Układamy na plastrach ser i po łyżce pieczarek z cebulą. Składamy na pół. Wierzchnią część kotleta obtaczamy w bułce. Smażymy na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 23.02.2014 19:24
bardzo smaczne
DorotaZ 23.02.2014 19:16
Smaczny sposób na nieco innego schabowego:)
adelajda 23.02.2014 19:06
lubię nadziewane mięska :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak