Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe z musztardą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 kg
sól
musztarda 3-4 łyżki
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1,5 szklanki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe z musztardą

Schab kroję w plastry, które następnie rozbijam tłuczkiem kuchennym. Porcje oprószam solą i pieprzem. Następnie każdy z plastrów smaruję z obu stron musztardą. Plastry schabu panieruję w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażę na rozgrzanym tłuszczu( może być smalec lub olej). Podaję z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 12.06.2015 10:18
Schabowe kotleciki zawsze pyszne są!
andrzej10 04.11.2012 19:33
warto spróbować
Henryka2 06.08.2012 10:12
1,5 szkl bułki tartej?! A w ogóle przepisik identyczny jak eli555. Możesz wyjaśnić tę zbieżność? Nawet bułka Prymat się zgadza.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak