Schabowe z musztardą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    1 kg
  • sól

  • musztarda

    3-4 łyżki
  • jajka

    2 sztuki
  • bułka tarta

    1,5 szklanki
  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab kroję w plastry, które następnie rozbijam tłuczkiem kuchennym. Porcje oprószam solą i pieprzem. Następnie każdy z plastrów smaruję z obu stron musztardą. Plastry schabu panieruję w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażę na rozgrzanym tłuszczu( może być smalec lub olej). Podaję z ziemniakami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mariuszek8 12.06.2015 10:18
Schabowe kotleciki zawsze pyszne są!
andrzej10 04.11.2012 19:33
warto spróbować
Henryka2 06.08.2012 10:12
1,5 szkl bułki tartej?! A w ogóle przepisik identyczny jak eli555. Możesz wyjaśnić tę zbieżność? Nawet bułka Prymat się zgadza.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat