Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe z grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 40 dag
pieczarki 5 szt
grzyby suszone 1 łyżka (krojone)
śmietana 0,5 szklanki
mąka pszenna 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe z grzybami

Grzyby suszone namoczyć w niewielkiej ilości wody. Pieczarki pokroić w plasterki.
Schab pokroić w słupki, podsmażyć na niewielkiej ilości smalcu. Przełożyć do garnka, dodać grzyby i zalać wrzącą wodą, rtak aby przykryła mięso. Dusić pod przykryciem do miękkości.
Śmietanę wymieszać z mąką, zahartować odrobiną gorącego płynu i wlać do mięsa. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Sos powinien lekko zgęstnieć.
Podawać z ziemniakami lub kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 15.10.2014 10:49
Smaczny obiadek.
Zdzisław 14.10.2014 23:50
dla mnie smaczne danie podano

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak