schabowe z dodatkiem cebulki zielonej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • kotlety schabowe

    4 szt,
  • sól i pieprz

  • zielona cebulka

  • jajko

    2
  • mleko 3,2%

    5 łyzek,
  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Czosnek suszony Prymat

  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

Dodatkowo;

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierowania,
  • mąka pszenna

    2 łyżki do panierki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schabowe po oczyszczeniu i osuszeniu rozbijamy przez folie tłuczkiem.
Następnie oprószamy solą, pieprzem oraz poszatkowaną cebulką zieloną.
Tak przygotowane schabowe panierujemy w rozbełtanym jajku z przyprawami a następnie w bułce tartej z dodatkiem mąki pszennej.
Gotowe panierowane schabowe smażymy na dobrze rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Podajemy z ziemniaczkami oraz ulubioną suróweczką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 07.06.2018 13:03
dobre mieso.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat