Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe w sosie pieczarkowym

4.0
(28)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 360 gram
pieczarki 500 gram
makaron kokardki 300 gram
śmietana 12% 150 gram
mąka 1,5 łyżki
olej 3 łyżki
cebula 1
woda 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe w sosie pieczarkowym

Pieczarki umyj i pokrój w plasterki,cebulę posiekaj.
Mięso pokrój na kotlety,oprósz solą i 1/2 łyżki mąki. W rondlu rozgrzej olej i zarumień kotlety. Kotlety przełóż na talerz.
Na tym samym oleju podsmaż cebulę z pieczarkami. Do pieczarek przełóż kotlety,zalej wodą i duś przez ok. 40 minut.
Śmietanę wymieszaj z pozostałą mąką i zagęść sos.
Makaron ugotuj al dente i podawaj z kotletami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 23.11.2015 17:46
pyszny obiad
berys18 23.11.2015 16:42
bardzo smacznie
Aleksandra/Olcia 23.11.2015 13:33
szybki i pyszny obiadek
Malinka 23.11.2015 12:39
Na pewno bardzo smaczna propozycja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak