Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe w panierce mięsno-serowej

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięsa mielonego 20 dag
mozzarelli 20 dag
mąki krupczatki 4 łyżki
jajek 3 szt.
śmietany 30% 50 ml
olej słonecznikowy do smażenia
schab bez kości 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe w panierce mięsno-serowej

Schab oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić na plastry. Rozbić delikatnie, aby nie porozrywać mięsa i oprószyć z obu stron vegetą.

W naczyniu wymieszać mięso mielone, startą mozzarellę, mąkę krupczatkę, jajka, śmietanę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. W przygotowanym cieście zanurzać plastry schabu i od razu przekładać na rozgrzany tłuszcz na patelni. Smażyć na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 04.03.2011 23:21
jak zawsze dobre- ja to wiem najlepiej :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak