Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe w cebuli

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana 18 proc 2 łyżki
cebula 4 szt
Czosnek suszony Prymat
olej 3 łyżki
cząber
natka pietruszki
ocet balsamiczny 3 łyżki
schab 600 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe w cebuli

Kroki postępowania

1
Mięso kroje w plastry oprószam sola i pieprzem z każdej strony.
Krok 1 - Schabowe w cebuli foto
2
Cebule obieram i kroję w duże kostki lub cząstki, a także delikatnie solę.
Krok 2 - Schabowe w cebuli foto
3
Do naczynia żaroodpornego wsypuję pokrojone w kostkę cebule, wkładam plastry mięsa, doprawiam czosnkiem i zalewam octem balsamicznym.
Krok 3 - Schabowe w cebuli foto
4
Na wierzch posypuję natką pietruszki,cząbrem i polewam olejem, całość przykrywam pokrywka i dusze w piekarniku.
Krok 4 - Schabowe w cebuli foto
5
Pod koniec duszenia gdy mięso jest już miękkie, cały sos powstały z cebuli zaprawiam śmietaną.
Krok 5 - Schabowe w cebuli foto
6
Naczynie na kilka minut wsadzam jeszcze do piekarnika, i po kilku minutach można serwować.
Krok 6 - Schabowe w cebuli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edytazaw89@wp 26.01.2017 23:41
Wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak