Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schabowe szaszłyczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki małe 500 g
boczek 100 g
papryka czerwona 1 szt
oliwa 3 łyzki
mie3lona parpyka 1 łyzeczka
sól, pieprz
winogrona 1 mała kiść
schab 5 (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: schabowe szaszłyczki

Ziemniaki obieramy i podgotowujemy.Schab płuczemy i kroimy na małe kwadraty.Oba składniki nacieramy mieszanka oliwy i przypraw i odstawiamy na 30 minut w chłodne miejsce.Nastepnie ziemniaki zawijamy w boczek i nadziewamy na patyczki do szaszłyków na przemian z miesem,winogronami i papryka.Szaszłyki pieczemy na grilu lub w piekarniku po kilka minut z kazdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak