Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe rozmarynowe z sosie z rukolą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rozmatyn 2 łyżka
sól do smaku
czosnek 1 ząbek
bulion 1/2 szkalnki
peperoni 1-2 sztuki
śmietana 18 proc 200 ml
rukola 1/3 opakowania
jabłko winne 1 sztuka
schab 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe rozmarynowe z sosie z rukolą

Kroki postępowania

1
Schabowe lekko rozbić. Oprószyć solą i pieprzem oraz rozmarynem. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek ok. 2-3 łyżki i lekko obsmażyć schabowe z obu stron. Jeśli został rozmaryn również go włożyć do sachowych.
Krok 1 - Schabowe rozmarynowe z sosie z rukolą foto
2
Jabłko obrać i pokroić w kostkę. Do schabowych dodać jabłko oraz bulion i dusić na wolnym ogniu aż jabłka będą się rozpadać.
Krok 2 - Schabowe rozmarynowe z sosie z rukolą foto
3
Następnie dodać śmietanę całość wymieszać. Papryczkę opłukać i skroić . Rukole opłukać i dodać wraz z papryczką do schabowych dusić ok. 1 minuty.
Krok 3 - Schabowe rozmarynowe z sosie z rukolą foto
4
Można podawać z ryżem.
Krok 4 - Schabowe rozmarynowe z sosie z rukolą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak