Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe roladki z kiełbasą zwyczajną.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 2 plastry
kiełbasa zwyczajna
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat
Kminek mielony Prymat
Liść lubczyku suszony Prymat

Porada

Usmażone roladki można przełożyć na papierowy ręcznik,by odsączyć je z nadmiaru tłuszczu.

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe roladki z kiełbasą zwyczajną.

Kroki postępowania

1
Oba plastry schabu rozbić tłuczkiem i natrzeć z obu stron przyprawami: solą, pieprzem, sporą ilością granulowanego czosnku, mielonym kminkiem i suszonym lubczykiem. Na rozbite i doprawione mięso położyć po kawałku zwyczajnej kiełbasy.
Krok 1 - Schabowe roladki z kiełbasą zwyczajną. foto
2
Zwinąć schabowe roladki chowając tym samym do środka kiełbasę i spiąć roladki wykałaczkami, by się nie rozpadały. Jajko wbić do miseczki i rozbełtać je widelcem. Panierować obie roladki w jajku, a następnie w bułce tartej.
Krok 2 - Schabowe roladki z kiełbasą zwyczajną. foto
3
Smażyć roladki z każdej strony na patelni z dobrze rozgrzanym olejem na niedużym płomieniu.
Krok 3 - Schabowe roladki z kiełbasą zwyczajną. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paolcia 18.07.2014 15:50
fajne połączenie :) takiego jeszcze nie robiłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak