Schabowe roladki z chrzanem, szynką i ogórkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    6 plastrów
  • szynka gotowana

    6 plastrów
  • ogórki konserwowe

    6 szt małych
  • chrzan ze słoika

    6 łyżeczek
  • czosnek

    2 ząbki
  • cebula

    1/2 szt
  • sól

  • pieprz

  • olej

  • kostka mięsna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Plastry schabu rozbić dość mocno i oprószyć solą i pieprzem. Posmarować chrzanem i położyć plaster szynki.
Na szynkę położyć ogórka i zwinąć ciasno roladkę.
Na patelni rozgrzać olej i położyć roladkę zawinięciem do dołu. Dorzucić na patelnię pokrojony czosnek, a następnie pokrojoną cebulę i lekko przesmażyć. Podlać wodą, dodać rozkruszoną kostkę i dusić do miękkości.
Mięso z patelni można przełożyć do rondla.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
katarzynka455 22.06.2017 22:26
dziękuję:)
Motorek 22.06.2017 22:20
Przepyszne.
Bożena Matuszczyk 22.06.2017 22:04
Smakowite i kuszące;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat