Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
schab
6 plastrów -
szynka gotowana
6 plastrów -
ogórki konserwowe
6 szt małych -
chrzan ze słoika
6 łyżeczek -
czosnek
2 ząbki -
cebula
1/2 szt -
sól
-
pieprz
-
olej
-
kostka mięsna
Przepis i sposób przygotowania Schabowe roladki z chrzanem, szynką i ogórkiem
Na szynkę położyć ogórka i zwinąć ciasno roladkę.
Na patelni rozgrzać olej i położyć roladkę zawinięciem do dołu. Dorzucić na patelnię pokrojony czosnek, a następnie pokrojoną cebulę i lekko przesmażyć. Podlać wodą, dodać rozkruszoną kostkę i dusić do miękkości.
Mięso z patelni można przełożyć do rondla.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się