Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe roladki z chrzanem, szynką i ogórkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 6 plastrów
szynka gotowana 6 plastrów
ogórki konserwowe 6 szt małych
chrzan ze słoika 6 łyżeczek
czosnek 2 ząbki
cebula 1/2 szt
sól
pieprz
olej
kostka mięsna

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe roladki z chrzanem, szynką i ogórkiem

Plastry schabu rozbić dość mocno i oprószyć solą i pieprzem. Posmarować chrzanem i położyć plaster szynki.
Na szynkę położyć ogórka i zwinąć ciasno roladkę.
Na patelni rozgrzać olej i położyć roladkę zawinięciem do dołu. Dorzucić na patelnię pokrojony czosnek, a następnie pokrojoną cebulę i lekko przesmażyć. Podlać wodą, dodać rozkruszoną kostkę i dusić do miękkości.
Mięso z patelni można przełożyć do rondla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 22.06.2017 22:26
dziękuję:)
Motorek 22.06.2017 22:20
Przepyszne.
Bożena Matuszczyk 22.06.2017 22:04
Smakowite i kuszące;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak