Schabowe roladki

Schabowe roladki

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Schab można przygotować także w formie smacznych roladek, które powinny zadowolić amatorów wieprzowiny ;)
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Farsz:

  • kasza jaglana

    100 gramów
  • mięso indycze

    100 gramów
  • jaja surowe

    2 sztuki
  • sól morska

    0.3 łyżeczki
  • pieprz

    0.2 łyżeczki
  • papryka mielona

    1 łyżeczka
  • masło

    1 łyżka

Mięso:

  • kotlety schabowe

    6 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowanie:

Krok 1 - Schabowe roladki foto

Mięso rozklepać, oprószyć solą i pieprzem. Kaszę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, połączyć z drobno pokrojonym mięsem z indyka, jajami i przyprawami.

Krok 2 - Schabowe roladki foto
Farsz układać na przyprawione mięso.
Krok 3 - Schabowe roladki foto
Zwinąć roladki, przełożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego, oprószyć papryką.
Krok 4 - Schabowe roladki foto
Piec w temp. 160 stopni przez ok. 60-70 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat