Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe podwójnie panierowane

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Polecam bardzo smaczne, proste i szybkie schabowe podwójnie panierowane. Schabowe takie smakują wyśmienicie i szybko znikają z talerza. Ich panierka jest chrupiąca a mięsko kruche i soczyste.

Składniki:

Potrzebne skąłdniki

schab z kością 3 sztuki
jajko 3 sztuki
sól 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 500 gramów
olej do smażenia 0.5 litra

Porada

Bułka tarta do panierowania według potrzeby. Olej do smażenia według potrzeby.

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe podwójnie panierowane

Schabowe oczyszczamy z tłuszczyku, myjemy i osuszamy.

Następnie rozbijamy tłuczkiem.

Schabowe wkładamy do rozbełtanych z przyprawami jajek na 15 minut. Wyjmujemy, panierujemy w bułce tartej, ponownie wkładamy do jajka i ponownie do bułki tartej.

Tak przygotowane schabowe smażymy na tłuszczu z obydwu stron na złoty kolor.

Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.08.2018 15:19
Syte jadło.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak