Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe pod pierzynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg
por (biała część) 2 sztuki
ser żółty 10 dag
pieczarki 15 sztuk
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szklanki
jajko 2 sztuki
mąka 1 szklanka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe pod pierzynką

Schab kroimy w plastry, każdy rozbijamy i wkładamy do mleka na 2 godziny. Następnie suszymy. Oprószamy solą, pieprzem, papryką. Por kroimy w plasterki, pieczarki w kostkę, czosnek siekamy. Na rozgrzanej patelni z masłem obsmażamy powyższe składniki. Następnie każdy plaster schabu panierujemy w mące, moczymy w jajkach, panierujemy w bułce tartej, smażymy na złoto. Na każdego kotleta kładziemy łyżkę farszu, posypujemy startym serem. Zapiekamy kilka minut aż ser się roztopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 19.01.2017 19:45
smaczne danie
anka1988 19.01.2017 15:42
pyszne danie
MonikaW 19.01.2017 15:05
Super obiadek
berys18 19.01.2017 12:48
wyglądają pysznie
tobi1989 19.01.2017 11:27
Pyszności :)
2milutka 19.01.2017 11:26
Pyszne danie
gosia56 19.01.2017 11:23
moje ulubione kotlety ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak