Schabowe pod pierzynką

Schabowe pod pierzynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1/2 kg
  • por (biała część)

    2 sztuki
  • ser żółty

    10 dag
  • pieczarki

    15 sztuk
  • papryka słodka mielona

    1/2 łyżeczki
  • bułka tarta

    2 szklanki
  • jajka

    2 sztuki
  • mąka

    1 szklanka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab kroimy w plastry, każdy rozbijamy i wkładamy do mleka na 2 godziny. Następnie suszymy. Oprószamy solą, pieprzem, papryką. Por kroimy w plasterki, pieczarki w kostkę, czosnek siekamy. Na rozgrzanej patelni z masłem obsmażamy powyższe składniki. Następnie każdy plaster schabu panierujemy w mące, moczymy w jajkach, panierujemy w bułce tartej, smażymy na złoto. Na każdego kotleta kładziemy łyżkę farszu, posypujemy startym serem. Zapiekamy kilka minut aż ser się roztopi.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

19.01.2017 19:45
smaczne danie

anka1988

19.01.2017 15:42
pyszne danie

MonikaW

19.01.2017 15:05
Super obiadek

berys18

19.01.2017 12:48
wyglądają pysznie

tobi1989

19.01.2017 11:27
Pyszności :)

2milutka

19.01.2017 11:26
Pyszne danie

gosia56

19.01.2017 11:23
moje ulubione kotlety ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat