Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe paski na kaszy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 100 g
sól do smaku
schab bez kości 2 plastry
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2 szt
przyprawa uniwersalna
olej do smażenia
pieprz
pieczarki 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe paski na kaszy

Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Kotlety rozbijamy. Każdy oprószamy solą i pieprzem. I panierujemy w jajku rozmąconym z przyprawą uniwersalna oraz w bułce tartej. Następnie smażymy na oleju z obu stron. Na drugiej patelni podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy je solą, a gdy odparuje woda wrzucamy na nie kaszę. Kaszę z pieczarkami przekładamy na talerze. Kotlety tniemy na paski i układamy na wierzchu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak