Schabowe paprykowe z mortadeli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mortadela paprykowa

    1 szt
  • przyprawa uniwersalna

    2 łyżeczki
  • pieprz

  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szkl
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Schabowe paprykowe z mortadeli foto
Mortadele kroimy na plastry takiej samej grubości ok 3 cm.
Krok 2 - Schabowe paprykowe z mortadeli foto
każdy kawałek przyprawiamy Vegetą i pieprzem z obu stron.
Krok 3 - Schabowe paprykowe z mortadeli foto
Obtaczamy w jajku dość obficie z każdej strony.
Krok 4 - Schabowe paprykowe z mortadeli foto
Następnie obtaczamy w bułce tartej z obu stron i po bokach aby całe były obtoczone.
Krok 5 - Schabowe paprykowe z mortadeli foto
Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na małym ogniu na złoty kolor.
Krok 6 - Schabowe paprykowe z mortadeli foto
Danie gotowe do podania można podawać z ostrym ketchupem lub łagodnym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caffee_tea 13.05.2012 22:00
zawsze robiłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat