Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe panierowane w grissini

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 450 g
sól do smaku
mąka pszenna
jaja 3
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe panierowane w grissini

Kroki postępowania

1
450 g schabu bez kości
100 g paluszków grissini o smaku pizzy
4 łyżki bułki tartej
sól do smaku
papryka ostra do smaku
pieprz kolorowy do smaku
mąką do obtaczania
3 jajka
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia

Paluszki grissini zmiksować w rozdrabniaczu
Krok 1 - Schabowe panierowane w grissini foto
2
i wysypać je na talerz, dodać bułkę tartą i wymieszać.
Krok 2 - Schabowe panierowane w grissini foto
3
Schab pokroić na 4 kotlety, umyć je i rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć je solą i pieprzem oraz papryką. Na patelni rozgrzać olej. Każdy kotlet obtaczać w mące, następnie maczać w rozmąconym jajku i potem panierować w panierce z paluszków i bułki tartej.
Krok 3 - Schabowe panierowane w grissini foto
4
Smażyć na zloty kolor z obu stron, czas smażenia zależy od grubości kotletów.
Krok 4 - Schabowe panierowane w grissini foto
5
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Krok 5 - Schabowe panierowane w grissini foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 24.02.2014 19:03
w składnikach zapomniałaś wpisać paluszków :)
krokus 24.02.2014 11:51
bardzo smacznie wyglądają
cukiereczek 23.02.2014 08:26
bardzo pomysłowe
kasienka23 21.02.2014 18:38
ciekawa panierka!
Czyki 21.02.2014 18:19
Kapitalny pomysł:):)smaczne danie:)
Konczi 21.02.2014 18:06
bardzo fajny pomysł na panierkę :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak