Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe paluszki po grecku z warzywami,

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 200 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
ziemniaki gotowane w mundurkach 3 szt
pieczareki całe 5 sztuk
cebula czerwona 1 sztuka
kiełki fasoli mung 1 garstka
fasola szparagowa 1 garstka
Kukurydza z Puszki 2 łyżka
marchewki kilka sztuk
przyprawa kuchni greckiej do smaku
natka pietruszki 1 łyżka
kostka mięsna 1 sztuka
smietana 18% 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe paluszki po grecku z warzywami,

Schab pokroiłam w plastry a następnie w paski grubości małego palca.Posypałam solą i pierzem.Obsmażyłam na niewielkiej ilości oleju i zalałam szklanką gorącej wody.Przykryłam pokrywką i dusiłam aż mięso nieco zmieknie.Przełożyłam do garnka z grubym dnem,dodałam warzywa,wlałam szklankę wody z rozpuszczoną kostką do mięs i dusiłam na małym ogniu aż warzywa zmiękną.Posypałam przyprawą do kuchni greckiej,wlałam śmietankę.Doprowadziłam do wrzenia i następnie wsypałam natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 09.11.2011 10:23
super
patusia 27.05.2011 21:30
pycha
cukiereczek 18.01.2011 20:51
Mniam
Misiek1 18.01.2011 15:45
napewno wypróbuję ten przepis
iziona 18.01.2011 07:50
Ale apetyczny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak