Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe nadziane ananasem i serem pleśniowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 2 szt (po 200 g)
ananas świeży 2 plastry
ser pleśniowy niebieski 4-6 plastrów
mąka 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5-6 łyżek
jajko 1 szt
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe nadziane ananasem i serem pleśniowym

Kotlety cienko rozbijamy.

Na jedną połowę kotleta kładziemy plaster ananasa i ser. Przykrywamy drugą połową mięsa. Oprószamy pierzem i obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej.

Smażymy na smalcu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 11.08.2016 16:28
Dobre kotlety.
jagoda5913 11.08.2016 13:37
super pomysł
AZgotuj 11.08.2016 12:41
oryginalna propozycja i jaka smaczna:)
olkaaa 11.08.2016 11:54
ciekawa propozycja
Malinka 11.08.2016 10:21
Ależ one apetycznie się prezentują, super!
Krzysztof15 11.08.2016 09:53
ciekawy przewpis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak