Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe koperty z grzybami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 2 plastry
grzyby leśne 20 dkg
cebula 1 szt
masło 5 dkg
śmietana 12% 2 łyżki
sól i pieprz
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe koperty z grzybami

Cebulę zeszklić na oleju, dodać odgotowane grzyby, podsmażyć 2-3 minuty, dodać masło, smażyć 5 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Schab rozbić. Obsypać przyprawami. Na każdy plaster nałożyć po 2 łyżki grzybów. Mięso złożyć. Opanierować 2 razy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.
Do pozostałych grzybów dodać śmietanę, podsmażyć 2-3 minuty. Doprawić. U mnie z kasza gryczaną. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czarrna 24.03.2015 11:19
Ja już tęsknię za świeżymi grzybami, a Wy? :)
MałaMi89 23.03.2015 10:43
Chętnie bym zjadała taką kopertkę :)
VioletoweKucharzenie 23.03.2015 10:04
bardzo apetycznie się prezentują!
paulina2157 23.03.2015 09:21
muszą być syte
Krystyna32 23.03.2015 07:13
bardzo smaczne
Michał2 22.03.2015 23:05
same pyszności
gosia561 22.03.2015 22:40
apetyczny przekrój
katerinaJ 22.03.2015 22:34
Pyszności :)
Sroczka 22.03.2015 21:03
Ale pysznie wyglądają, zjadłabym.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak