Schabowe koperty z grzybami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    2 plastry
  • grzyby leśne

    20 dkg
  • cebula

    1 szt
  • masło

    5 dkg
  • śmietana 12%

    2 łyżki
  • sól i pieprz

  • jajko

  • bułka tarta

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę zeszklić na oleju, dodać odgotowane grzyby, podsmażyć 2-3 minuty, dodać masło, smażyć 5 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Schab rozbić. Obsypać przyprawami. Na każdy plaster nałożyć po 2 łyżki grzybów. Mięso złożyć. Opanierować 2 razy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.
Do pozostałych grzybów dodać śmietanę, podsmażyć 2-3 minuty. Doprawić. U mnie z kasza gryczaną. Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czarrna 24.03.2015 11:19
Ja już tęsknię za świeżymi grzybami, a Wy? :)
MałaMi89 23.03.2015 10:43
Chętnie bym zjadała taką kopertkę :)
VioletoweKucharzenie 23.03.2015 10:04
bardzo apetycznie się prezentują!
paulina2157 23.03.2015 09:21
muszą być syte
Krystyna32 23.03.2015 07:13
bardzo smaczne
Michał2 22.03.2015 23:05
same pyszności
gosia561 22.03.2015 22:40
apetyczny przekrój
katerinaJ 22.03.2015 22:34
Pyszności :)
Sroczka 22.03.2015 21:03
Ale pysznie wyglądają, zjadłabym.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat