Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe kieszonki z wasabi

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
wasabi 2 łyżeczki
szynka wędzona 4 plastry
cebula 1/4 sztuki
ogórek kiszony 1 duża sztuka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe kieszonki z wasabi

Kroki postępowania

1
* Użyłam jeszcze 2 łyżeczek przyprawy do mięs i 1 bulionetki domowej wołowej.
Plastry schabu rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Krok 1 - Schabowe kieszonki z wasabi foto
2
Każdy kawałek mięsa posmarować wasabi.
Krok 2 - Schabowe kieszonki z wasabi foto
3
Na każdym ułożyć po plasterku szynki, kawałku cebuli i kawałku ogórka.
Krok 3 - Schabowe kieszonki z wasabi foto
4
Plastry mięsa z nadzieniem złożyć na pół, zabezpieczyć wykałaczkami.
Krok 4 - Schabowe kieszonki z wasabi foto
5
Nadziane mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać z obu stron przyprawą do mięs i mocno z obu stron zrumienić.
Krok 5 - Schabowe kieszonki z wasabi foto
6
Do zrumienionego mięsa wlać pół szklanki wody, dodać bulionetkę.
Krok 6 - Schabowe kieszonki z wasabi foto
7
Mięso dusić na małym ogniu pod przykryciem po ok. 15 minut z obu stron. Przed podaniem z mięsa wyjąć wykałaczki.
Krok 7 - Schabowe kieszonki z wasabi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 14.05.2014 00:11
smaczne mięsko
Aannkaa82 28.04.2014 13:25
Super mięsko
Ania84 28.04.2014 11:40
ale pyszności podano :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak