Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe inaczej - lekko pikantnie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja
mąka kukurydziana

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe inaczej - lekko pikantnie

SKŁADNIKI:

schab b/k - 3 plastry,
jaja - 2,
mąka kukurydziana (lub pszenna) oraz bułka tarta - wymieszane w proporcji 1:2,
jogurt naturalny grecki - łyżka,
Przyprawa Kuchni Meksykańskiej firmy - 1 łyżka,
sól, pieprz ziołowy,
ser zółty - garść
olej do smażenia.

PRZYGOTOWANIE:

Schabowe umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym oraz rozbić z obu stron pod folią. Posypać delikatnie solą i pieprzem z obu stron. Jaja rozbełtać i wymieszać z jogurtem, startym serem i przyprawą. Schabowe dokładnie obtaczać w bułce wymieszanej wcześniej z mąką, po czym umoczyć w jajach. Na patelni dobrze rozgrzać olej i usmażyć mięso na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

04.02.2014 12:17
super przepis :) pychotka
ilka_86 15.07.2011 19:19
pyszne
ilka_86 15.07.2011 19:19
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak