Schabowa rolada z rydzami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    70 dkg
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    1 ząbek
  • posiekana natka

    1 łyżka
  • tarta bułka

    2 łyżki
  • Sól, pieprz, majeranek

    do smaku
  • żurawina

  • orzechy włoskie

    2 łyżki
  • rydze

    15 (pokrojone)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab umyj, przekrój wzdłuż (nie do końca), rozłóż jak książkę i rozbij. Oprósz solą, pieprzem i majerankiem. Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż na łyżce oleju, dodaj grzyby, smaż 2-3 minuty. Zdejmij z palnika, dodaj żurawinę i posiekane grzyby, odstaw. Chłodny farsz wymieszaj z natką i bułką tartą, przypraw solą i pieprzem. Nadzienie rozłóż na mięsie, zwiń roladę i zwiąż ją. Zrumień na rozgrzanym oleju. Przełóż do brytfanny, polej sosem do smażenia, przykryj folią aluminiową i piecz 1,5 godziny w temp. 190 stopni. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdejmij folię.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna138 12.06.2011 16:59
świetne
RenataZ-et 23.11.2010 16:42
Pyszny obiadek :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat