Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabik z patelni, sos grzybowy i puree musztardowe

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 3 porcje
sos grzybowy
grzyby suszone 1 łyżka , utłuczone
cebula 1/4
chili szczypta suszona
pieprz
sól
estragon
woda 1 szkl
mąka kukurydziana 2 łyżki
śmietana 1 łyżka
puree
ziemniaki 700 g
mleko pół szkl
śmietana 18 proc 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Schabik z patelni, sos grzybowy i puree musztardowe

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić, dodać mleko, śmietanę i musztardę, przyprawić solą i pieprzem i zmiksować.

sos grzybowy: Suszone grzyby i przyprawy wymieszać mąką kukurydzianą dodać posiekaną cebulę i rozmieszać całość ze szklanką wody dodać oliwę i zagotować sos ciągle mieszając. Gotować ok 7-10 min , w razie potrzeby dodać odrobinę wody, następnie sos zmiksować blenderem , dodać śmietanę i ponownie doprowadzić do wrzenia..

Mięso lekko rozbić młotkiem posypać solą i pieprzem, usmażyć na zloty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 02.03.2014 18:45
dobry obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak