Schabik z patelni, sos grzybowy i puree musztardowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    3 porcje
  • sos grzybowy

  • grzyby suszone

    1 łyżka , utłuczone
  • cebula

    1/4
  • chili

    szczypta suszona
  • pieprz

  • sól

  • estragon

  • woda

    1 szkl
  • mąka kukurydziana

    2 łyżki
  • śmietana

    1 łyżka
  • puree

  • ziemniaki

    700 g
  • mleko

    pół szkl
  • śmietana 18 proc

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić, dodać mleko, śmietanę i musztardę, przyprawić solą i pieprzem i zmiksować.

sos grzybowy: Suszone grzyby i przyprawy wymieszać mąką kukurydzianą dodać posiekaną cebulę i rozmieszać całość ze szklanką wody dodać oliwę i zagotować sos ciągle mieszając. Gotować ok 7-10 min , w razie potrzeby dodać odrobinę wody, następnie sos zmiksować blenderem , dodać śmietanę i ponownie doprowadzić do wrzenia..

Mięso lekko rozbić młotkiem posypać solą i pieprzem, usmażyć na zloty kolor z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 02.03.2014 18:45
dobry obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat