Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabik z dodatkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 5 plastrów
pieczarki 7-8 sztuk
ogórki kiszone 2-3 sztuki
cebula 1/4 sztuki
papryka konserwowa 2 kawałki
ser żółty 5 plastrów
masło 1 łyżka
jajko 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schabik z dodatkami

Pieczarki umyć, pokroić w plastry albo kosteczkę, przesmażyć na maśle. Cebulę obrać drobno pokroić. Ogórki pokroić w półplasterki. Paprykę pokroić w kostkę albo w krótkie słupki. Mięso rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
Jajka wybić i roztrzepać.

Przygotowane kotlety panierować w jajku i bułce. Smażyć na rumiano.

Na każdy usmażony kotlet kłaść przygotowane składniki każdego po troszku. Przykryć plastrem sera. Kotlety położyć w naczyniu żaroodpornym i zapiekać do rozpuszczenia sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_sl 26.01.2014 10:23
Smaczna propozycja
Rafał10 12.06.2012 09:59
uwielbiam takie schaboszczaki :)
EWI 12.06.2012 07:23
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak