Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab ze szpinakiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 500 g
szpinak mrożony 200 g
śmietana 12% 2 łyżek
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: schab ze szpinakiem

schab kroimy na kawałki o gr, 3 cm i rozbijamy jak na kotlety , doprawiamy
Szpinak wrzucamy do garnka i delikatnie podlewamy wodą jak sie rozmrozi to dodajemy śmietanę i sól , dusimy by odparowała woda
Następnie na każdy płat łyżką nakładamy szpinak i rolujemy jak normalne rolady
Pieczemy w piekarniku ok 20 min w tem 220 st

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 04.02.2013 18:55
takie połączenie musiało super smakować
Anna133 03.08.2012 07:49
Ja za szpinakiem tez nie przepadam ,ale to zależy jak jest robiony , w tym daniu smakowało wybornie
bietka 20.07.2012 10:39
na to skuszą się chyba nawet ci co nie lubią szpinaku
kokoszka
kokoszka 29.12.2011 10:33
pyszne
lolajna7 10.12.2011 18:26
dobry pomysł na przemycenie szpinaku :)
lolajna7 10.12.2011 18:26
super
Anna133 20.11.2011 12:33
mozna przyprawić według smaku swojego
Anna133 20.11.2011 12:32
pyszne i inne niż zwykły kotlet

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak