schab ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    500 g
  • szpinak mrożony

    200 g
  • śmietana 12%

    2 łyżek
  • sól

  • gałka muszkatołowa mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

schab kroimy na kawałki o gr, 3 cm i rozbijamy jak na kotlety , doprawiamy
Szpinak wrzucamy do garnka i delikatnie podlewamy wodą jak sie rozmrozi to dodajemy śmietanę i sól , dusimy by odparowała woda
Następnie na każdy płat łyżką nakładamy szpinak i rolujemy jak normalne rolady
Pieczemy w piekarniku ok 20 min w tem 220 st

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 04.02.2013 18:55
takie połączenie musiało super smakować
Anna133 03.08.2012 07:49
Ja za szpinakiem tez nie przepadam ,ale to zależy jak jest robiony , w tym daniu smakowało wybornie
bietka 20.07.2012 10:39
na to skuszą się chyba nawet ci co nie lubią szpinaku
kokoszka 29.12.2011 10:33
pyszne
lolajna7 10.12.2011 18:26
dobry pomysł na przemycenie szpinaku :)
lolajna7 10.12.2011 18:26
super
Anna133 20.11.2011 12:33
mozna przyprawić według smaku swojego
Anna133 20.11.2011 12:32
pyszne i inne niż zwykły kotlet

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat