Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab ze słoika

3.0
(20)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Schab ze słoika to idealny pomysł, by na dłużej zatrzymać smak ulubionego mięsa. Schab zawekowany w słoiku to forma domowej wędliny, która idealnie sprawdzi się jako dodatek do kanapki. 

Składniki:

Skład:

schab bez kości 1,20 kg
boczek surowy 50 dkg
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 liście
Owoc jałowca cały Prymat 5 ziaren
Pieprz czarny mielony Prymat 4 szczypty
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab ze słoika

Schab w słoiku:
- to domowa wędlina, która właściwie zapasteryzowana, może być przechowywana w słoiku przez długi czas;
- z dodatkiem liścia laurowego, majeranku i owocu jałowca nabierze niepowtarzalnego smaku mięsu;

 

1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę 2 x 2 cm.

2. Przełożyć mięso do szklanego naczynia, dodać wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszać, przykryć, odstawić do lodówki na 12 godzin.


3. Po tym czasie, przełożyć mięso do wyparzonych osuszonych słoików, układać mięso uciskając.

4. Dokładnie zakręcić słoiki.

5. Gotować na małym ogniu dwie i pół godziny.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 12.08.2014 17:41
musi być dobra
Alex_M 12.08.2014 12:46
ale smakołyk :)
fotoviderek 12.08.2014 07:23
Pyszności :)
asiczekz 11.08.2014 22:23
fajniutko wygląda
Krzysztof15 11.08.2014 21:41
bardzo lubie
Malinka 11.08.2014 20:16
Poproszę jeden słoiczek takich pyszności. Zjem ze smakiem :)
Noruas 11.08.2014 19:29
pyszny pomysł :)
halina17 11.08.2014 19:28
Smaczny schab.
Aleksandra/Olcia 11.08.2014 19:27
super dodatek do bułeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak