Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab ze śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 kg
cebula 3 szt.
śliwka 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Schab ze śliwkami

Schab pokroić w plastry, rozklepać, przyprawić wedle uznania oprószyć mąka i podsmażyć z dwóch stron. Cebule pokroić i podsmażyć n oleju. Śliwki zalać wrzątkiem i odstawić na chwile. Do przesmażonej cebuli wlać śliwki wraz z wodą i poddusić troszeczkę. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami śliwki z cebulą, schab, śliwki z cebulą i piec w piekarniku 180 stopni przez 45-50 min. od czasu do czasu podczas pieczenia podlać sosem ze śliwek.
Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bocja 19.10.2010 10:42
Idealny na święta.
Emilia22 29.09.2010 08:25
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak