Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab ze sliwkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
śliwki suszone 15 dkg
smalec 2 łyżki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schab ze sliwkami



Śliwki sparzyć. Schab włożyć do rondla dodać przyprawy i obgotować. Wyjąć naciąć na całej długości. W nacięcie włożyć śliwki.
Schab posypać majerankiem i ułożyć w keksówce, polać stopionym smalcem i obłożyć śliwkami. Mięso wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, piec 1 godz. Podczas pieczenia skraplać wodą po śliwkach i powstałym sosem.
Upieczony schab wyłożyć na półmisek wyłożony sałatą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 03.06.2016 10:26
Dzięki za miłe komentarze.))
Habibi 03.06.2016 08:37
robię czasami schab ze śliwką lub z morelą :)
gosia56 03.06.2016 08:31
Pyszny schabik;)
KORAL 03.06.2016 00:16
Świetny schab..:)
MAR3STA 02.06.2016 21:45
znakomity schab
Katarzyna59 02.06.2016 20:36
pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak