Schab ze śliwką na kanapki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    70 dkg
  • śliwki suszone

    10 dkg
  • czosnek

    2 ząbki
  • przyprawa do mięs

    2 łyżeczki
  • zioła prowansalskie

    2 łyżeczki
  • sos worcestershire

    2 łyżeczki
  • sól do smaku

  • olej

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Schab ze śliwką na kanapki foto
Schab umyć, osuszyć. Przez środek schabu zrobić duże nacięcie. Do powstałego otworu nałożyć suszone śliwki.
Krok 2 - Schab ze śliwką na kanapki foto
Czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać do niego przyprawy, zioła, olej i sos worcester. Dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Schab ze śliwką na kanapki foto
Przygotowaną marynatą pokryć schab ze śliwkami. Mięso w marynacie przykryć folią spożywczą i odłożyć w chłodne miejsce na kilkanaście godzin.
Zamarynowany nadziany schab przełożyć do rękawa do pieczenia, zamknąć i ułożyć na blasze. Schab piec w 180 stopniach przez ok. 90 minut. Upieczony schab ostudzić, kroić w cienkie plastry.
Podawać jako wędlinę do kanapek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smerfetka79 02.08.2016 23:35
ja lubię, ale mąż nie:(
tobi1989 01.08.2016 14:36
Super pomysł :)
Krystyna32 31.07.2016 11:19
bardzo lubię
marzut 31.07.2016 01:27
Super przepis
Janina 30.07.2016 23:33
Fajne mięsko;))
w mojej kuchni 30.07.2016 22:47
apetyczne mięsko
gosia1988 30.07.2016 22:26
Smacznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat