Schab ze śliwką i czosnkiem Mańka

Schab ze śliwką i czosnkiem Mańka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kg
  • Bazylia suszona Prymat

  • Majeranek suszony Prymat

  • śliwki węgierki

    20 dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Schab ze śliwką i czosnkiem Mańka

Schab namoczyć w ziołach:majeranku, bazylii, liściu laurowym, zielu angielskim i odrobinie Vegety. Następnie wyjąć go lekko ponacinać a w otwory wkładać na zmianę kawałek śliwki lub czosnku oraz posypać je lubianymi przez nas przyprawami. Mięso piec w rękawie w 180 stopniach. Po upieczeniu (ponad godzinę) mięso podawać z ziemniakami i dowolną surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Łukasz15 14.06.2012 08:55
pycha
Norgiusz 26.04.2012 07:39
super
Elżbieta17 04.04.2012 11:00
super, zamierzam zrobić na święta:)
anja3107 04.09.2011 14:28
ekstra
joanna77 16.07.2011 19:25
super
Motorek 25.06.2011 21:44
o jej ale fajny przepis
Dorota59 11.06.2011 10:30
aż ślinka leci
Kuchareczekjeden 06.06.2011 10:01
pycha
AgaS10 06.06.2011 09:47
uwielbiam takie mięsko:0

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat