Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab ze śliwką

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1,200 g
śliwki wędzone 25 dag
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej rzepakowy 6 łyżek
rozmaryn
majeranek
cząber
musztarda 1 łyżeczka
czosnek 5 ząbków
ocet balsamiczny 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schab ze śliwką

Kroki postępowania

1
Ładny kawałek schabu myję, osuszam, oczyszczam z nadmiaru tkanek tłuszczowych, solę i pieprze, a następnie nacieram marynatą sporządzoną z oleju, octu, musztardy i reszty przypraw, dokładnie nacieram mięso i pozostawiam na min. 10 godzin w lodówce.
Krok 1 - Schab ze śliwką foto
2
Śliwki namaczam również na kilka godzin w wodzie, po odsączeniu z wody kroję w ćwiartki.
Krok 2 - Schab ze śliwką foto
3
Zamarynowane mięso nacinam w środku na całą długość i nadziewam pokrojonymi śliwkami, obwiązuje ciasno sznurkiem i piekę w naczyniu żaroodpornym, podlewając troszkę wodą.
Krok 3 - Schab ze śliwką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 31.01.2017 15:54
Pysznie przyrządzone
w mojej kuchni 31.01.2017 10:55
pyszne mięsko
olkaaa 30.01.2017 21:16
bardzo lubię
Justyna Jussstiii 30.01.2017 20:35
pysznie wyglada :)
adelajda 30.01.2017 20:28
Lubię taki schabik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak