Schab ze śliwką

Schab ze śliwką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1,5 kg
  • śliwki suszone

    15 dag
  • oliwa

    1/2 szklanki
  • czosnek Prymat

  • rozmaryn Prymat

  • papryka słodka mielona

  • sól

  • pieprz czarny mielony

  • przyprawa do wieprzowiny Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Schab ze śliwką foto
Schab natrzeć ze wszystkich stron czosnkiem, solą i pieprzem mielonym.
Krok 2 - Schab ze śliwką foto
Ostrym nożem wyciąć w mięsie otwór i dość ciasno napełnić go suszonymi śliwkami.
Krok 3 - Schab ze śliwką foto
Marynatę przygotować mieszając oliwę z oliwek, paprykę mieloną, rozmaryn i przyprawę do wieprzowiny Prymat. Następnie zalać marynatą schab.
Krok 4 - Schab ze śliwką foto
Odstawić mięso na 2 godz. do lodówki.
Krok 5 - Schab ze śliwką foto
Po wyjęciu z lodówki schab przełożyć do rękawa pieczeniowego i szczelnie zawiązać.
Krok 6 - Schab ze śliwką foto
Mięso piec w piekarniku w temp 180-190 stopni , w zależności od piecyka, około 1,5 do 2 godz.
Krok 7 - Schab ze śliwką foto
Po upieczeniu schab ze śliwką można podawać jako danie obiadowe lub do chleba.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

13.06.2016 14:28
bardzo dobry

adelajda

01.05.2016 13:01
lubię taki schabik

IwonaKa

19.04.2016 18:46
tez taki robię,smaczny

Bernadeta1

17.02.2016 20:06
bardzo smaczne mięsko

Wacław

12.02.2016 20:34
pyszne mięsko,lubie takie smaki :-)

KORAL

11.02.2016 14:12
Bardzo apetyczny

mysza75

11.02.2016 13:30
fajny schabik

jagoda5913

11.02.2016 13:03
lubię tak przyrządzony z e śliwką

joannaa24

11.02.2016 12:33
Pyszne mięsko, lubię takie ;)

ben-ka

11.02.2016 10:11
Bardzo lubię schab ze śliwką.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat