Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab ze śliwką

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
śliwki suszone 20 dag
sól
Czosnek suszony Prymat
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: schab ze śliwką

Mięso umyć i osuszyć dokładnie a następnie naciąć ostrym nożem z obu stron w środek,aby powstała kieszonka w którą wpychać śliwki suszone. Mięso ze śliwkami nacieramy porządnie solą, czosnkiem, pieprzem ziołowym i majerankiem. Zawinąć w folię spożywczą i odłożyć do lodówki na noc. Przed pieczeniem skropić mięso olejem i ułożyć na blasze, warstwą z tłuszczykiem do góry. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.C - po 30 min. obniżyć temperaturę do 180 st. C a mięso podlać gorącą wodą, ok. 3/4 szkl. - piec dalej ok. 1 godziny polewając sosem co 10 - 15 min.. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do wystudzenia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 21.01.2014 10:12
smaczne mięsko..klasyka gatunku dla mnie ..pycha
kriko 27.12.2013 09:46
super miesko
malaczarna23 26.12.2013 17:06
uwielbiam schab ze śliwką:)
Luki 26.12.2013 08:40
super schabik
Monika58 25.12.2013 22:10
pycha, taki lubie
Grazyna0211 25.12.2013 20:11
nie przepadam ale wygląda bardzo apetycznie
Beatris 25.12.2013 20:01
Lubię schabik ze śliwkami, pycha:)
JOANNA16 25.12.2013 18:16
pychotka)))
2milutka 25.12.2013 16:56
pyszne i proste mięsko
MagdaXXX 25.12.2013 15:23
mniam uwielbiam schab ze śliwką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak