Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab ze śliwką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

suszona sliwka 1 opakowanie
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2 szt
sól do smaku
pieprz dosmaku
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat do smaku
schab 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: schab ze śliwką

Schab umyłam,osuszyłam. Za pomocą długiego, cienkiego noża wycięłam otwór w środku. Mięso natarłam solą pieprzem i przyprawą. Zostawiłam na 1 dobę w lodówce. Następnego dnia w otwór schabu włożyłam suszone śliwki. Końce zabezpieczyłam wykałaczką. Schab podsmażyłam z każdej strony na rumiano, zalałam wodą i dusiłam przez 45 minut na wolnym ogniu. Nie wyciągałam go z wody zostawiłam go w niej na całą noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 12.08.2013 22:25
uwielbiam taki schab, kiedyś mi nie odpowiedała słodka śliwka w mięsie ale jak widać smaki się zmieniają!
joanna30 24.06.2013 12:35
Uwielbiam schab ze śliwkami, tyle, że ja piekę go w piekarniku ale Twój tez na pewno smaczny :)
Mniam 24.06.2013 07:20
Taki schab często gości na moim stole.
DOROTA/PATI197799 23.06.2013 22:09
Tak , schab był cały zanurzony. Użyłam garnka o pojemności 2 litry.
SmacznaPyza 23.06.2013 21:51
piszesz, że zalałaś mięso wodą i po upieczeniu zostawiłaś w niej - to ile ma być tej wody ? czy aż tyle żeby schab był w niej zanurzony ?
Megg 23.06.2013 20:34
przepyszne mięsko na obiad
agnieszka214 23.06.2013 20:18
psznne miesko już bym zjaqdła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak