Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab ze śliwką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 2 kg
śliwki suszone
sól
pieprz
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 opakowanie
olej
czosnek 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab ze śliwką

Schab myjemy i osuszamy. Robimy w środku dziurkę, na wylot. Wciskamy w nią śliwki, tak aby były one przez cały środek schabu.
Mięso nacieramy olejem. Solimy i pieprzymy. Bardzo obficie obsypujemy przyprawą. Wkładamy do naczynia żaroodpornego.
Na wierzch mięsa układamy kawałki pokrojonych ząbków czosnku. Pieczemy około godziny, aż mięso ładnie się podpiecze. Studzimy i kroimy do chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 15.04.2014 00:29
Też tak robię, pycha.
babajaga1969 03.04.2013 19:35
też robię i lubię - smaczny jest
Gary Michy 03.04.2013 19:28
Schabik ze śliwką pychaa !!! :)
Megg 03.04.2013 18:52
uwielbiam taki schabik, pycha!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak