Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SCHAB ZE ŚLIWKĄ

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
śliwki suszone 200 g
czosnek 2 ząbki
Majeranek suszony Prymat do smaku
olej 3 łyżki
sól i pieprz do smaku
cebule 2 sztuki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: SCHAB ZE ŚLIWKĄ

Schab opłukać, osuszyć,ostrym długim nożem zrobić w schabie przez środek otwór i upchać do niego śliwki.Wszystkie przyprawy wymieszać razem z olejem i zmiażdżonym czosnkiem.Schab natrzeć przyprawami i odstawić na noc do lodówki.
następnie schab podsmażyć na patelni ze wszystkich stron i przełożyć do naczynia żaroodpornego,obłożyć plastrami cebulki.Kostkę rozpuścić w szklance wody i podlać nim schab.piec około 1 godziny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 24.02.2013 15:40
mniam
Goya 24.02.2013 15:40
mniam
sara1 30.01.2013 22:00
pyszne mięsko
pajbek 19.01.2013 15:29
Super mięsko :-)
Motorek 17.01.2013 11:45
pyszności
SylwiaMagdaSabin 16.01.2013 21:12
nie przepadam, ale przepis ok
treonina 16.01.2013 21:09
wspaniały!
Magda24 16.01.2013 20:30
też robię - i uwielbiam
Kasnaj 16.01.2013 20:19
bardzo lubię ale dobrze wypieczony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak