Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab ze śliwką

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
śliwki suszone 10 sztuk
ulubione przyprawy
rękaw do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: schab ze śliwką

Kroki postępowania

1
Schab w jednym kawałku należy umyć. Ostrym nożem wydrążyć dziurę na wylot przez środek schabu. Dziurę nadziać suszonymi śliwkami. Opruszyć mięso solą i pieprzem.
Krok 1 - schab ze śliwką foto
2
Całość zapakować w rękaw do pieczenia, zamknąć z obu stron specjalnymi zaciskami lub nitką. Tak przygotowany pakunek włożyć do piekarnika nagrzanego na 180 stopni.
Krok 2 - schab ze śliwką foto
3
Na początku zamknięty schab pieczemy przez godzinę. Po tym czasie przecinamy rękaw (otwieramy pakunek) aby mięso się zarumieniło. Pieczemy kolejne 30 minut. W tym momencie schab jest gotowy.
Można jeść na zimno i ciepło. Idealne na zimno jako wędlina lub na ciepło z sosem pieczeniowym i ziemniakami.
Krok 3 - schab ze śliwką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 26.01.2013 15:13
palce lizać!!!!!!!!!!!!!1
Ada-Gaba 19.12.2012 07:24
wygląda pysznie
Renataj 11.12.2012 20:46
Lubię taki, bardzo lubię.
Noruas 11.12.2012 19:08
uwielbiam taki schab :)
Kuchareczka2 11.12.2012 18:53
wspaniały
Sylwia26 11.12.2012 18:35
ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak