Schab zapiekany z cebulą, papryką i ziemniakami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    60 dkg
  • ziemniaki

    4-5 szt
  • papryka

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • sól, pieprz

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    do smaku
  • majonez

    4 łyżki
  • oregano

    do smaku
  • ser gouda

    30 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab zbić tłuczkiem i lekko obsmażyć na patelni z obu stron. Ziemniaki obrać i pokroić w talarki, cebulę w talarki, paprykę w plastry. Następnie podsmażyć cebulę, potem podsmażyć lekko ziemniaki, dodać listki laurowe. Układać warstwowo w naczyniu żaroodpornym, dodać sól i pieprz. Ziemniaki z cebulą, następnie paprykę i na wierzch schab, potem mięso pomazać majonezem i posypać tarkowanym żółtym serem. Zapiekać około 40 minut w temp 180-190 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iwa643 15.10.2010 07:16
fajny pomysł
Emilia22 30.09.2010 09:16
apetycznie wygląda,mniam mniam
aginaa 07.09.2010 13:16
mniam
Bartolomeo 07.09.2010 10:53
fajny
plocia 03.09.2010 20:10
smakowicie wygląda, cebulka mniam
SmakolykiJoanny 03.09.2010 10:19
smacznie i kalorycznie
Margo1 02.09.2010 17:33
podoba mi się
Kate131 02.09.2010 11:29
fajne
banditka 02.09.2010 10:52
Można też robić tę potrawę w prodyżu :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat