Schab za śliwkami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1,5 kg
  • śliwki suszone

    20-30 dkg
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • majeranek

    do smaku
  • olej

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W schabie zrobić dziurkę nożem przez cała długość (nie rozkrajać, bo wtedy trzeba owijać schab nitką) i nawpychać suszonych śliwek ile wlezie. Najlepsze suszone śliwki są Kalifornijskie - im większe tym lepiej. Schab dokładnie posolić. Z oleju i przypraw robimy marynatę i obtaczamy nią schab. Można dodać też czosnek do smaku lub inne zioła , np. prowansalskie. Wszystko według gustu. Schab pieczemy w naczyniu żaroodpornym około 1 godz 20 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
krystyna330 15.11.2013 16:00
extra przepis
caffee_tea 15.05.2012 23:45
uwielbiam too
TyTaN 26.03.2012 18:33
rewelacja
jolaxa1 19.10.2011 23:37
pycha
angelika14 31.07.2011 12:32
ja robię tak samo pyszne
Dominika30 13.07.2011 21:25
świetnie wygląda
Smakosz6 08.07.2011 14:57
uwielbiam!
jolaxa1 01.07.2011 22:37
super
Seba 03.05.2011 13:11
pycha
misia53 10.04.2011 11:33
świetny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat