Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z żórawiną

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1,5 kg
białe wino 0,5 szkl
żórawina 150 g
sól
pieprz
czosnek 2 ząbki
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z żórawiną

Żurawinę namoczyć w przegotowanej wodzie. Mięso umyć, osuszyć, zrobić długim ostrzem noża nacięcie w środku przez całą długość i wypełnić otwór żurawiną na całej długości dość ciasno. Delikatnie zewnątrz natłuścić oliwą, natrzeć solą i pieprzem. Włożyć do pojemnika ,szczelnie zamknąć i wstawić do lodówki na całą noc. Mięso włożyć do rękawa, podlać winem ,przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez ok. półtorej godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eMMe 24.12.2012 14:39
Bardzo lubię schab z żurawiną :)
Rafał10 24.12.2012 10:36
przepiękny Ci wyszedł :)
adelajda 24.12.2012 06:14
lubię
Konczi 24.12.2012 05:50
smaczne
Konczi 24.12.2012 05:50
smaczne
kasiaw 24.12.2012 00:34
Wygląda smakowicie
Noruas 23.12.2012 23:36
schab z żurawiną to świetne połączenie
Monika58 23.12.2012 23:32
taki schab z żurawiną jest pyszniutki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak