Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z warzywami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 6 plastrów
olej 5 łyżek
Sól ziołowa jodowana Prymat 1/4 łyżeczki
majeranek duża szczypta
marchewka 2 sztuki
cebula biała 1-2 sztuki
ziemniaki 2 sztuki
pieczarki 200 gram
masło klarowane 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z warzywami

Z oleju, soli ziołowej i majeranku przygotować marynatę. Obtoczyć w niej plastry schabu i pozostawić conajmniej na 1-2 godziny.
Warzywa obrać i pokroić na plastry. W naczyniu żaroodpornym ułożyć warzywa a na nie plastry schabu. Polać resztą marynaty.
Piec w naczyniu żaroodpornym ok. 35-45 minut w temperaturze 160stopni.
Pieczarki obrać, pokroić na plastry i podsmażyć na maśle z dodatkiem soli ziołowej.
Schab z warzywami podawać z pieczarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 29.11.2016 22:26
na pewno pyszne, może jutro spróbuje.
Bernadeta1 29.09.2016 17:59
smaczny obiadek
Motorek 29.09.2016 15:28
pyszne mięsko
Agnieszka-87-25 29.09.2016 14:47
smaczny schab

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak